Kontakt

Klemen Hribar
Bela Cerkev 5
8220 Šmarješke Toplice

031 432 450
klemen.hribar@gmail.com
studio.hribar@gmail.com
Začetek Novi spomini

Ansambel Novi spomini

novi spomini_Ansambel Novi spomini iz Dolenjskega konca obstaja že kar nekaj let, v aktualni zasedbi pa od leta 2006. Harmonikar Klemen Hribar iz Bele Cerkve, pevec Jože Mikec iz Mokronoga ter brata Rok in Denis Barbo iz Mirne Peči, smo štirje fantje, ki sestavljamo klasični trio s troglasnim, oziroma štiriglasnim fantovskim petjem. Po nekaj kadrovskih spremembah smo ugotovili, da je to najboljša možna kombinacija, saj nismo postali samo sodelavci, ampak tudi prijatelji, ki se veliko družijo tudi ko ne nastopajo. Udeležili smo se mnogih festivalov, kjer smo se predstavili širni slovenski publiki, deležni pa smo bili tudi mnogih nagrad, katerih ni malo...

Nastopamo na veselicah, porokah, obletnicah, maturantskih plesih, koncertih, torej vsepovsod kjer nas radi poslušajo. Vedno se prilagodimo družbi in vrsti nastopa. Nastopili smo tudi že čez mejo, in sicer v Nemčiji ter Bosni in Hercegovini. Na leto naštejemo okrog 150 nastopov, na katerih se trudimo, da so polni mladostne energije in kvalitetno izvedeni. Zvesti smo domači narodno-zabavni glasbi, ki nam je na prvem mestu. Na naših nastopih pa je moč slišati tudi druge zvrsti glasbe.

Novi spomini smo v tej zasedbi izdali že štiri zgoščenke, na katerih lahko najdete kar nekaj uspešnic, kot so Postoj, dekle, Debeluška, Ko sem zagledal te, Le prijatelja bodiva, Pet minut, Osvajalec, Tisti dan, Fičfirič... V skladbe vnašamo svežino in novosti, saj v poplavi ansamblov želimo biti inovativni. Na zgoščenkah najdete tudi skladbe, katere so posnete v duetih z znanimi slovenskimi skupinami, to pa so Modrijani, Zlati muzikanti in Iskrice. V skladbi Kako ljubiti se sodeluje tudi Mama Manka (Sašo Đukić). Nove skladbe in projekti redno nastajajo, pesmi pa predstavljamo na koncertu, katerega smo poimenovali Valentinovo z Novimi spomini. Tako smo ga naslovili z preprostim razlogom, saj se zdaj že tradicionalno odvija na valentinovo, in sicer v Športni dvorani Marof, v Novem mestu, kamor Novi spomini skupaj z glasbenimi gosti privabimo 2000 ljudi.

Pri nastajanju skladb nam pomagajo mnogi znani glasbeniki, in sicer: Peter Fink, Marjan Turk, Franc Šegovc, Brane Klavžar, Sašo Đukić, Slavko Božič, Rok Švab, Marko Pezdirc, Dejan Bojanec, Lado Šurla in harmonikar Klemen Hribar. Besedila pišejo: Darinka Kovač, Matjaž Vrh, Fanika Požek, Matej Kocjančič, Vera Šolinc, Jože Galič, Slavko Božič, Marjan Turk, Franc Ankerst, Nataša Klinc Vybiralik, Franc Šegovc in Sašo Đukić.

Več o ansamblu na www.novispomini.si.